HTML

Utazás a Fülöp-szigeteken

Friss topikok

  • Mikron: Nagyon jó poszt, a képekért külön köszi! (2013.09.03. 21:55) Kakasviadal

Archívum

2013.09.01. 16:18 Hibok-hibok

Lapu-Lapu

A Fülöp-szigetek kb. 300 évig spanyol gyarmat volt. A közép- és dél-amerikai területekkel ellentétben a spanyol hatás mára már kevéssé érzékelhető. Már azon túl, hogy mindenki keresztény, de nagyon, sokakat Rodrigonak vagy Ramonnak hívnak, pesoval fizetnek és rengeteg húst esznek. Ugyanakkor nagyon igyekeznek tudatosan nem ápolni a spanyol hagyományokat, lévén, hogy a spanyolok a kulturális emlékezetben a gonosz hódítók. Mindenkiből, aki a történelem folyamán a spanyolok ellen küzdött, nemzeti hős lett, utcák, terek, esetenként városok viselik a nevét. Így vált nemezti hőssé (helyesebben mondva: a legelső nemzeti hőssé) a mactani király, Lapu-Laput is, aki arról nevezetes, hogy halálosan megsebesítette az első európai felfedezők vezetőjét: Magellánt.

Lapu-Lapu2.jpg

(Magellán és Lapu-Lapu és az idegenvezető lányka keze)


Magellán amúgy először Cebu szigetén, kb. a mai Cebu városterületén lépett partra (fölfedezvén ezzel a későbbi Fülöp-szigetek 7000 szigetéből az elsőt); Lapu-Lapu a Cebu Cityvel átellenben fekvő Mactanon volt király, ahol ma a Cebuhoz tartozó reptér található. Mi Lapu-Lapu nevével először a reptér mellett elhelyezkedő Lapu-Lapu City nevében találkoztunk, mely városnevet mindketten roppant viccesnek találtuk, és miután a korábbi blogjaimnak is ilyen hülye nevei voltak, ott a taxiban eldöntöttem, hogy a fülöp-szigeteki blogomnak Lapu-Lapu lesz neve. Hogy útközben megismertem Lapu-Lapu történetét, némiképp elszomorított - dehát a blog neve már csak ez maradt.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lapulapu.blog.hu/api/trackback/id/tr75483944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása