HTML

Utazás a Fülöp-szigeteken

Friss topikok

  • Mikron: Nagyon jó poszt, a képekért külön köszi! (2013.09.03. 21:55) Kakasviadal

Archívum

2013.09.04. 12:48 Hibok-hibok

No gambling

Benyomásom szerint a filippínók nagy része úgy gondolja, ha már nem keres jól a munkájával, akkor majd a különböző szerencsejátékokon biztos összenyeri a család mindennapi betevőjéhez szükséges pénzt. Malapascuán többször láttam, hogy esténként az utcai lámpák alá guborodva pénzben kártyáznak. Cebuban a biliárdozó emberekre való fogadás volt a menő, Davaóban pedig azt láttuk, hogy két sakkozó körül gyűlik össze egy kisebb tömeg. (Hogy tényleg sakkoztak-e, azt nem tudom, mindenesetre egy sakktábla mellett álltak). Davaoban volt egy park, ahol számos ilyen sakkozó párt láttunk, 10-15 fős szurkolótáborral. Ugyanebben a parkban amúgy egy bűvész szórakoztatta a jónépet, többek között kígyóbűvöléssel, míg mellette néhány méterrel egy másik ember csodaelixíreket árult, amik mindenféle ízületi bántalmakat, stb. gyógyítottak - egzotikusnak hangzik, de inkább olyan volt a hangulat, mint az Örs vezér terén, hétfő reggel.

A városok vezetősége persze meg próbál mindent megtenni, hogy az emberek ne játsszák el az összes bevételüket. Sok helyen nagy betűkkel ki volt írva, hogy tilos a szerencsejáték - parkokban, buszállomáson, de még Camiguin szigetének belsejében egy hideg vizű forrás mellett is ott állt a tábla, hogy no gambling. Állítólag a lakosság 50% kevesebb, mint napi 2 dollárból él - szerintem ebből másfelet elkártyáznak.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lapulapu.blog.hu/api/trackback/id/tr585488109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása